Carrièreswitch in Wijchen (Nijmegen)

Als het gaat om het maken van een carrièreswitch ben ik een ervaringsdeskundige. Uiteraard is dit absoluut niet noodzakelijk om als loopbaancoach anderen goed te kunnen begeleiden en ondersteunen bij hun carrièreswitch, maar het helpt wel.

Ervaring 

Dankzij mijn persoonlijke ervaringen in het maken van een carrièreswitch weet ik hoe het voelt om een nieuwe richting in te willen slaan wat werken betreft. Daarnaast heb ik in mijn carriere werkervaring in diverse sectoren: zorg, onderwijs, zakelijke dienstverlening, verkoop en zelfstandig ondernemerschap. Dat heeft zeker een meerwaarde. Ik ken de voor-en nadelen van het werken in een bepaalde sector en weet welke opleidingen ervoor nodig zijn om daadwerkelijk een carrièreswitch te kunnen maken.

Persoonlijke groei

De behoefte aan een carrièreswitch ontstaat vaak door persoonlijke groei. Wil je in dezelfde functie bij een ander bedrijf gaan werken? Heb je het eigenlijk wel naar je zin bij je huidige werkgever, maar zou je graag een andere functie willen of liever op een andere afdeling gaan werken? Of wil je een complete carrièreswitch maken? Dus een andere functie bij een andere organisatie? Jij bepaalt jouw eigen carriere.

Loopbaanoriëntatie

Voorafgaand aan een carrièreswitch is het verstandig om niet alleen te kijken waar je goed in bent (wat kun je?), maar om vooral ook stil te staan bij wat je leuk vindt en wat je inspireert (wat wil je?). Om je dit te laten ontdekken, maak ik gebruik van een kwaliteitenspel en een inspiratiespel. Want pas als je voor je carriere een duidelijk beeld hebt van je persoonlijke kwaliteiten, valkuilen en inspiratiebronnen kun je concreet aan de slag met je carrièreswitch.

Loopbaanadvies

Als cliënten bij mij komen, omdat ze een carrièreswitch overwegen dan laat ik ze ook vaak een beroepskeuzetest maken. Van het resultaat maak ik een analyse en deze bespreek ik tijdens een van de sessies. Soms hebben mensen tientallen jaren bij hetzelfde bedrijf gewerkt, voordat ze overgaan tot een carrièreswitch. Dan geef ik ook loopbaanadvies met betrekking tot het maken van een eerlijk cv, een goede sollicitatiebrief en ik geef tips voor sociale media, zoals LinkedIn. Want als je eenmaal een carrièreswitch gaat maken dan is het voor je carriere belangrijk dat je jezelf goed profileert.