Terug naar overzicht

28-08-2019

Succesvol solliciteren

Wanneer schreef jij je laatste sollicitatiebrief? Is jouw cv wel actueel? Weet je nog hoe zenuwachtig je was tijdens je eerste sollicitatiegesprek? En hoe teleurgesteld, nadat je werd afgewezen? Of hoe blij toen je hoorde dat je was aangenomen? Als het goed is dan roepen deze vragen herinneringen op aan een ver verleden of juist aan recente ervaringen. Solliciteren blijft een onderwerp van successen en teleurstellingen.

Gastspreker bij Walk & Talk
Gisteren was ik gastspreker bij de Walk & Talk van de bibliotheek Midden-Brabant in Tilburg. Walk & Talk is dé koffiepauze voor werkzoekenden in Tilburg en omgeving. Met de maandelijkse netwerkbijeenkomst biedt de Bibliotheek Midden-Brabant mensen de kans om op een laagdrempelige manier andere werkzoekenden te ontmoeten, te netwerken en ervaringen te delen. Ook krijgen ze tips van een deskundige; elke editie is er een andere gastspreker aanwezig die vertelt over succesvol solliciteren. Een idee voor de bibliotheek Wijchen?

Een goed en eerlijk cv
Mijn presentatie ging over het schrijven van een goed en eerlijk cv; wat moet en wat mag in een cv? Welk format kun je het beste gebruiken? Hoe zorg je ervoor dat jouw cv opvalt, terwijl je trouw blijft aan je eigen persoonlijkheid? Er was veel interessante interactie met de aanwezigen, maar het mooist van al vond ik toch de persoonlijke verhalen tijdens het informele gesprek na afloop. Prachtig om te zien en te horen hoe gedreven mensen zijn en blijven in hun zoektocht naar een nieuwe, andere of betere werkplek.

Een uitnodigende sollicitatiebrief
Op 29 oktober ben ik weer te gast aan het Wagnerplein in Tilburg en gaat mijn presentatie over het schrijven van een goede sollicitatiebrief. Tevens geef ik tips over wat je wel/niet moet doen als je op gesprek mag komen. In september en november zal ik met deze onderwerpen ook als gastspreker optreden bij HetWerkt!Café in het mooie en historische kasteel van Wijchen. Op deze bijeenkomsten spreek ik als ervaringsdeskundige vanuit zowel de werkgeverskant als de werknemerskant én als loopbaancoach.

Loopbaangesprek bij Vigilant
Heb jij meer behoefte aan een persoonlijke benadering in je zoektocht naar passend werk? Maak dan een afspraak met mij via een bericht op LinkedIn of vul het contactformulier in op de website van Vigilant. Tijdens een gratis intakegesprek kunnen we samen kijken wat ik voor jou en je loopbaan kan betekenen.Terug naar overzicht